Colònies escolars
Les escoles que desitgin realitzar una estada a les nostres cases de colònies es poden contactar a través de:
Grups & Esdeveniments
Si voleu venir a les nostres cases o venir a celebrar un esdeveniment podeu reservar a través de:
Turisme familiar
Viu una estada a les nostres cases de colònies i gaudeix d'un entorn únic.
Tornar

L’impacte de les petites grans accions: infants que estan canviant el món



Quan pensem en canvis globals, sovint ens venen al cap grans noms: activistes reconeguts, líders polítics o científics que han revolucionat la història amb les seves idees i accions. Persones que han deixat una empremta inesborrable i han estat protagonistes de grans titulars. Però el veritable canvi no sempre comença amb grans discursos ni amb accions mediàtiques. De vegades, es gesta en la mirada curiosa d’un infant, en la seva determinació a fer del món un lloc millor, i en els petits gestos quotidians que, sumats, esdevenen poderosos.

Cada vegada són més els nens i nenes que demostren que no cal esperar a ser adults per marcar la diferència. Amb la seva innocència i la seva convicció, trenquen barreres, desafien la indiferència i inspiren a les seves comunitats a actuar. Des del reciclatge fins a la defensa dels drets humans, passant per iniciatives solidàries o accions en favor del medi ambient, els més petits estan prenent la iniciativa i demostrant que el canvi no té edat.

Les seves accions, sovint nascudes d’una inquietud genuïna i un esperit purament altruista, tenen un impacte real, no només en el seu entorn més proper, sinó fins i tot a escala internacional. Amb la seva empenta, ens recorden que no hi ha límits quan la voluntat de millorar el món és sincera. Avui descobrirem algunes històries inspiradores de nens i nenes que, amb el seu exemple, ens donen motius per creure en un futur ple d'esperança. 


Mari Copeny, la “Little Miss Flint”


Quan només tenia vuit anys, Mari Copeny va escriure una carta a Barack Obama per demanar ajuda per a la crisi de l’aigua a Flint, Michigan. La seva veu va ser escoltada i va aconseguir captar l’atenció nacional sobre el problema. Avui continua liderant campanyes per portar aigua potable a comunitats afectades i sensibilitzar sobre el dret universal a l’aigua neta.



Ryan Hickman i el reciclatge


Amb només tres anys, Ryan va visitar un centre de reciclatge amb el seu pare i va quedar fascinat. Aquesta experiència el va portar a fundar Ryan’s Recycling Company, una empresa dedicada a la recollida i reciclatge de llaunes i ampolles. Ha reciclat més d’un milió d’unitats i ha ajudat a conscienciar sobre la importància de la sostenibilitat.



Gitanjali Rao, la jove inventora


Aquesta adolescent nord-americana va ser reconeguda per la revista Time com la “Nena de l’Any” pel seu treball en ciència i tecnologia. Ha desenvolupat eines per detectar contaminació de l’aigua i aplicacions per combatre el ciberassetjament. Gitanjali demostra que el coneixement, aplicat amb creativitat i empatia, pot marcar la diferència.



Boyan Slat, l’adolescent que volia netejar els oceans


Quan Boyan tenia 16 anys, va començar a dissenyar un sistema per eliminar plàstics dels oceans. Avui, el seu projecte The Ocean Cleanup és una realitat i continua lluitant contra la contaminació marina. La seva història és una prova que una idea pot convertir-se en una solució revolucionària.



Olivia Mandle, la defensora de la fauna marina



Nascuda a Barcelona, Olivia és una jove activista mediambiental que, des de ben petita, ha lluitat per la protecció dels oceans i la fauna marina. Ha creat campanyes per conscienciar sobre la contaminació per plàstics i ha desenvolupat iniciatives per salvar els dofins en captivitat. La seva dedicació l'ha portat a ser reconeguda internacionalment com una defensora del medi ambient.



Què podem aprendre d'aquests joves?

Aquests joves activistes tenen una cosa en comú: la seva curiositat, determinació i ganes d’ajudar. Però, com es pot fomentar aquesta mentalitat en altres nens i nenes? Aquí és on entren en joc les experiències educatives i vivencials, com les colònies escolars. Aquestes activitats són un terreny fèrtil per desenvolupar valors fonamentals com l’empatia, la cooperació i la consciència social.

Les colònies escolars: bressol de futurs agents del canvi

Les colònies no només són dies de diversió fora de l’escola, sinó una oportunitat per aprendre a través de l’experiència. Aquests espais afavoreixen:



  • - L’aprenentatge pràctic: Els infants poden veure i viure de primera mà qüestions com la sostenibilitat, el treball en equip i la resolució de problemes.


  • - El foment de l’empatia i la col·laboració: Conviure amb companys fora de l’entorn habitual els ajuda a entendre diferents realitats i a desenvolupar habilitats socials.


  • - L’esperit d’iniciativa: Molts nens i nenes descobreixen les seves pròpies inquietuds i passions durant les activitats que es fan en colònies.


  • - El contacte amb la natura: Aprendre a estimar i respectar el medi ambient des de petits és clau per a un futur més sostenible.




Quan un infant té l’oportunitat de veure el món des d’una altra perspectiva, d’experimentar reptes i superar-los, és més probable que es converteixi en un adult compromès amb el canvi. I si aquests canvis comencen des de petits, les possibilitats són infinites!

I si els propers canvis comencen aquí i ara?

Cada infant té el potencial de canviar el món. Només necessiten les eines adequades, un entorn que els inspiri i l’oportunitat d’explorar. Potser les futures Mari Copeny, Gitanjali Rao o Olivia Mandle estan ara mateix en una aula, esperant aquella espurna que encengui la seva passió per fer del món un lloc millor. I qui sap? Potser aquesta espurna apareix durant les colònies escolars d’Edulònia, enmig de la natura, en una activitat de reflexió o en una simple conversa entre amics. Perquè al final, les petites grans accions són les que realment canvien el món.

09 Abr 2025